Analyse

Wat ik nooit meer ging doen, ben ik nu begonnen: een intensieve psychoanalyse om alles rond mijn moeder en broer een plekje te geven – in hoeverre dat kan. Ik loop er al gans mijn leven van weg en ik heb nu ook gigantische wegloopneigingen. Twee keer per week naar de psychologe en twee keer per maand naar de psychiater.

Met dank aan de documentaire over de pedofiel Michael Jackson zijn we maar ineens met drie kwartier praten over mijn broer begonnen en de shift in mijn hoofd van ‘ach het was maar onschuldig kinderexperimenteergedrag’ naar ‘hij was drie jaar ouder, ik was véél te jong om iets te beseffen en eigenlijk heeft hij mij gemanipuleerd en gebruikt’. Mijn grondvesten zijn even aan het daveren…

Ik kan er weinig aan toevoegen, het is op dit moment ‘te vers’, ook al is het zo’n 25 jaar geleden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *