Conferentie Herstel

Deze voormiddag volgde ik een workshop rond zelfonthulling en her-stellen als hulpverlener. Het was best wel boeiend. Even wennen aan het feit dat ik toevallig de enige ervaringswerker was in de groep, maar aangezien ik me ook nog steeds hulpverlener voel, was ik na een tijdje wel op mijn gemak.

En het raakte me wel eens te horen wat hulpverleners juist als knelpunten ervaren bij het invoeren van een nieuwe visie, ik weet uiteraard al langer dat er bij sommige mensen weerstand is, maar ik kan het nu een stuk beter plaatsen. 

Het is idd geen gemakkelijke job, je bij iedere patiënt opnieuw en vaak af te vragen of je aanpak goed is, je telkens opnieuw af te stellen en te zoeken naar de grens van hoe nabij je kan/mag komen. 

Maar er wordt over nagedacht, en dat is een goede zaak. Ik hoop dat de conferentie nog wat nazindert.

Ik kon helaas maar 1 workshop van de voormiddag volgen, mijn lichaam bepaalt die grens. As usual. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *