Marc Schouppe (deel 1)

Die ‘alternatieve’ osteopaat dus. Hij gebruikte kinesiologie om chemische blokkades op te sporen nadat hij mechanische uitsloot. Blijk ik er 9 te hebben. 5 ‘grote’ en 4 ‘kleine’. Die kleine gaan misschien vanzelf weg als de grote behandeld zijn. En die 5 zitten toevallig in een groep van 6 dus de 6e wordt er voor het zekerste bijgenomen.

Zijn conclusie: 10 à 20 behandelingen nodig. x60 euro. Slik. Zijn consultatie was trouwens 100 euro. De hertesting na de behandelingen kost nog eens 85 euro.

Ik krijg ook een hoopje documenten mee. Daarin staat hoe zo’n behandeling verloopt, hoe lang je erna jezelf moet behandelen en het allergeen vermijden, dat er voor elke behandeling toestemming wordt gevraagd aan je onderbewustzijn (qué? Er zijn grenzen, hoor. Als ze me ooit es niet wil behandelen omwille daarvan is dat gelijk de laatste keer dat ze me daar zien). O ja, en een formulier om te tekenen dat je weet dat ze niet pretenderen ziektes te kunnen genezen. Uhu.

Mijn sceptische ik heeft er heel wat moeite mee, maar we besluiten het te proberen.

De eerste behandeling blijkt een ‘neutrale’ behandeling te zijn. Ik val uit de lucht. Das 60 euro ‘om mijn energie te laten stromen’… Grmbl. Ze geeft me een glazen flesje in 1 hand met ‘de energie’ erin en laat me op de buik liggen, ik moet een paar keer stoppen met ademen terwijl ze een aantal plaatsen op mijn ruggengraat aanraakt. Dan omdraaien, stimuleren van een paar ‘gate points’ en even blijven rusten. That’s it. 

Dit is elke behandeling, met telkens 1 ‘allergeen’ in het flesje + instructies voor 25u waarin je zelf die punten moet stimuleren en strikt dieet volgen zonder dat specifieke allergeen. Daarna ben je ‘allergievrij’ en mag je weer alles eten. 

Intussen had ik dus de neutrale behandeling, en ene tegen ei en calcium. Volgen nog vitamine C, B, suikers en maagzuur. (Maagzuur, je leest het goed…). Het is trouwens een vrouw die de NAET behandelingen doet. Ik weet niet of zij daarna de kleine allergenen test ofdat Marc dat doet, moet ik nog eens vragen. Hopelijk zij, want een consultatie bij hem is duurder…

Conclusie tot hiertoe: ik voel niets, nada, noppes. Ik ben wel al 280 euro kwijt. En het beetje geloof/hoop dat ik had, is al weggesmolten. Volgens mij is dit zuivere kwakzalverij… 

Waarom ik dan verder doe? Goede vraag… Voor de ‘wat als?’ zeker? Voor het geval er toch een mirakel gebeurt? Omdat ik o zo graag wil genezen? 

Omdat ik met zekerheid en met luide stem wil kunnen verkondigen dat deze mensen geldkloppers en bedriegers zijn… Daarvoor moet ik het eerst 100% zeker zijn. Dus ik doe nog even door, tot alle allergenen gepasseerd zijn. Maar dat gaan geen 20 sessies worden zenne. Als hij hertest en dingen wil herhalen, terwijl ik helemaal geen vooruitgang voel, of daarna begint over emotionele blokkades en nog es tig behandelingen wil doen, dan haak ik echt wel af, hoor. Er zijn grenzen.

En intussen probeer ik zo min mogelijk na te denken over hoeveel dit grapje ons gaat kosten… Ik vermoed dat de eindconclusie zal zijn dat we beter een mooi reisje hadden gepland…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *