Nieuwtjes

Sinds een maand of twee neem ik Lyrica tegen de pijn. Het helpt een beetje, maar niet veel. Wat tot redelijk wat gehuil, wanhoop en onrust gezorgd heeft. Want wat moet ik in hemelsnaam nóg erbij gaan nemen? 

Ik besloot om even voor mijn psyche te kiezen en een weekje terug Deanxit te nemen. En kijk nu: rust. En minder pijn in mijn handen! Mirakel! Het was blijkbaar hoog tijd dat mijn zenuwen wat tot rust kwamen. Ik ga het dus terug een tijdje nemen tot ik me sterker voel en dan overwegen om terug af te bouwen. Ik zie wel.

Daarnaast ben ik nog zoekende puur op vlak van pijnmedicatie. De Contramal blijkt steeds meer slaapstoornissen te geven, ook al helpt het heel goed tegen de pijn. Als ik het na 16u neem, dan geraak ik voor 1u ’s nachts niet in slaap. En ik maar denken dat het aan teveel prikkels lag bij een avond activiteit… Ik kreeg nu Zaldiar van de huisarts om ’s avonds te proberen. Lagere dosering van tramadol in combinatie met paracetamol. Tot mijn spijt heb ik tegenwoordig bijna dagelijks pijnmedicatie nodig, het stoot me tegen de borst, maar anderzijds heb ik het ook te lang zonder geprobeerd, met de gekende vicieuze cirkel tot gevolg. Meer pijn, meer spanning, meer onrust, meer spanning, meer pijn. En zo blijf je bezig…

Intussen ben ik gestopt met de herstelwerkgroep, heb ik dat al verteld? Ik geraakte er gewoon veel te weinig… Ik doe wel verder met PITgroep en tandemwerkgroep, en heb me kandidaat gesteld voor de kerngroep Herstel. Benieuwd of ik mag aansluiten, en hopende dat het dan niet te druk wordt… Afwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *