Bezinningsweekend

Zoals elk jaar gingen we met een klein groepje op bezinning. Gezien we nogal gelijk zijn van aard (soort zoekt soort, niet waar 😉 ) zaten we al heel snel bij de rode draad van de laatste jaren: maatschappijkritiek.

Enerzijds de drukke, harde, onmenselijke maatschappij en het gebrek aan tijd, de grote hoeveelheid stress en prestratiedruk, versus wij, die anders-willen-zijn, niet meer kunnen of willen meehollen, meer tijd willen, ecologie belangrijk vinden, een andere soort maatschappij willen waarin solidariteit centraal staat.

Eerlijk, ik ben dat discours een beetje beu geanalyseerd… We geraken er niet echt mee vooruit, we botsen op teveel zaken die we niet zelf in de handen hebben, zelfs al hebben we het al van alle kanten bekeken en bestudeerd.

Maar toch kwamen we terug uit bij een beetje hoop. De besmettelijkheid van compassie. Hoe groot de impact op iemand kan zijn, door eenvoudigweg een beetje vriendelijk te zijn. Een goeiedag langs de straat, een vriendelijk woord voor de kassierster, een bestuurder voorlaten in het verkeer, het zijn allemaal voorbeelden van kleine acties met groot gevolg. Je kan iemands humeur op slag stukken beter maken. En misschien, heel misschien, als veel mensen dat op kleine schaal proberen te doen, dat dat doorsijpelt naar ‘hogerop’, naar de grotere niveaus rond ons, en niet alleen ons eigen kleine wereldje.

Een kleine moeite dus, maar het proberen waard. Lets go spread the virus of kindness!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *