Politiek

Het is niet mijn gewoonte hier mijn mening te geven over de politiek, maar bij deze maak ik een uitzondering.

De reden?

Ik ben het beu! En veel mensen met mij, denk ik. Is het geen tijd voor een grote protest actie, sector overstijgend?

Besparingen alom, alles wordt duurder, op de kap van de gewone mens. Water duurder, stroom duurder, medicijnen duurder, kinesitherapie minder terug betaald, openbaar vervoer duurder, straks nog een kilometerheffing voor auto’s, besparingen bij de politie, te weinig investeringen in geestelijke gezondheidszorg en de sociale sector in zijn geheel, zieken en werklozen worden gepusht om te werken, drie zelfmoorden per dag, burn-out in opmars,…

Alles met mondjesmaat, beetje bij beetje, en we blijven het met zijn allen slikken.

Genoeg is genoeg! Moeten we dit echt blijven pikken tot de volgende verkiezingen?!  Kunnen de huidige oppositie partijen eens oproepen tot een gezamenlijke actie? Met zijn allen de straat op?

Ik kan het zelf niet, omwille van de fysieke beperking, maar in gedachten stap ik mee. Voor een humanere samenleving. Voor investeringen in zorg en mensen. Voor een basisinkomen.

En vanwaar dat geld moet komen? Vanuit de zakken van ‘die mannen met al hun goedbetaalde postjes’, van bij de mensen en bedrijven, banken, CEO’s die woekerwinsten maken. NIET van bij de gewone mens! 

Comments

  1. isabel deweerdt

    dit is zoooo waaaaaaaaaaaaaar ik krijg er ook zo het schiiiiiiiiiiiiijjjjjjjjjjjjjjjjjt van en het helpt allemaal niet om je daar druk in te maken maar toch kan ik er zo kwaad van worden .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *