Deanxit

Ofte, het magische, roze pilletje. Het wordt ‘vuile medicatie’ genoemd omdat het niet echt in een categorie valt. Deels angstremmer, deels antidepressiva. Ik neem het nu een anderhalf jaar, sind mijn start in Pittem. Ik liep toen heel erg angstig wat de pijn betreft, bang een verkeerde beweging te maken, bang over mijn grenzen te gaan. Deanxit ging misschien een deel pijn wegnemen, een zoveelste experiment.

En of het werkte. Van dag 1. Weg angsten, weg onrust, weg felle emoties. Ik herademde en zag mijn opname al de helft meer doenbaar. Dat de pijn niet afnam, vond ik geeneens erg, zo onder de indruk was ik van het effect op mijn psyche.

Intussen zijn we dus anderhalf jaar verder. In juli nam ik drie pilletjes per dag, in een wanhopige poging een pijnopstoot te counteren. Geen effect… Dan maar terug de normale twee per dag. Instant een verschil: de rampscenario’s in mijn hoofd kwamen terug. Niet leuk, wel een eyeopener.

Ik heb in mijn leven al verschillende zwar(t)e periodes gehad en ik heb steevast psychofarmaca geweigerd. Tis tijd om dat principe terug te eren. Bye, bye, Deanxit. Vandaag neem ik er eentje, nog voor een week, en dan stop ik. Met een klein hartje weliswaar… Want misschien werkt het onrechtstreeks wel op de pijn. Je weet wel, angsten, spanningen, spierspanning, meer spanningen, de gekende vicieuze cirkel. Ik hoop dat ik daar niet terug in terecht kom…. Maar ik ben wel bereid terug te voelen. Echt. Alles. De lage pieken, maar ook de hoge pieken. Leven IS voelen. En ik wil leven 😉 en andere manieren vinden om met angst om te gaan. Ook wil ik eind september kunnen evalueren hoe het écht gaat. 

Zodus… Thumbs up, zou ik zeggen 😉 ik ga ervoor!

Comments

  1. Astrid

    Wat een moeilijke keuze maar ik hoop dat het de juiste zal zijn. Ik slik zelf al 6 1/2 jaar een antipsychoticum en al zes jaar een antidepressivum en als het aan mij ligt, stop ik hier niet meer mee tot er iets beters op de markt komt. Psychofarmaca zijn echter niet voor iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *