Vergaderavondje

Gisteren woonde ik voor het eerst een vergadering bij van de herstelwerkgroep in Pittem. Een dosis drempelvrees was aanwezig, maar hé, het viel wel te relativeren, ik overleefde immers die lezing een paar weken terug, remember?

En het is uiteindelijk ook heel goed mee gevallen. We waren met een man of 12, dat blijft overzichtelijk, en een aantal gezichten waren me wel bekend.

Het thema gisteren was de uitstap en de weekendregeling binnen de verschillende afdelingen, en hoe herstel bevorderend of herstel belemmerend deze zijn. Het was opvallend dat er tussen de afdelingen onderling toch wel verschillen zijn, de ene afdeling springt hier al ‘creatiever’ mee om dan de andere. Tijd om daarover wat uit te wisselen dus.

De volgende vergadering gaat door in september en daarop worden de afdelingshoofden van de verschillende afdelingen uitgenodigd. De bedoeling is om de vaststellingen vanuit de laatste twee vergaderingen (de vorige ging over het opname gebeuren, maar daar was ik dus nog niet bij) tegenover hen naar voren te schuiven en te zien of er marge is tot verandering. Ik ben alvast benieuwd!

Daarna had ik nog een andere vergadering, met De Zindering. Dit is een nieuw project vanuit de Sint Maartens parochie waar we met Jona onze schouders willen ondersteken. Jona, hoor ik je vragen? Check de site maar eens: jonakortrijk.be  Officieel zijn we een ‘culturele vereniging’, maar zelf noemen we het eerder een basisbeweging. We zijn christelijk geïnspireerd, maar de helft van onze groep is niet-gelovig (ik ben overigens ook niet-gelovig). We staan ook open voor andere levensbeschouwingen, iedereen is met andere woorden welkom.

Momenteel is onze werking nogal gesplitst, in gezinsgroepen, bijbelgroepen, jona café avondjes, jona namiddagen,… en we merken dat het moeilijk is om die deelwerkingen nog samen te krijgen. Met De Zindering willen we dit terug bekomen. Momenteel staat het dus in zijn startschoenen, we zijn bezig met de inrichting en het opknappen van de ruimte die we ter beschikking krijgen. Bedoeling is dat er een cafeetje komt, en een aantal multifunctionele ruimtes, plaatsen voor ontmoeting, bezinning, optredentjes,… Het kan nog alle kanten uit 😉

Moest iemand zich aangesproken voelen en zin hebben om hier mee de schouders onder te steken, geef me gerust een seintje!  We hopen tegen eind september te kunnen openen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *